Kanovaren, buikschuiven en darten

Op vrijdagmiddag 10 augustus was het jaarlijkse spelletjesmiddag aan de Wolverlei. Voor de jeugd van 6 tot en met 12 jaar was er genoeg te beleven! Rond 13.00 uur stonden de eerste kinderen al te trappelen om zich in te schrijven voor het wedstrijd kanovaren.

Er werd gestart met de wedstrijden van het kanovaren in de sloot aan de Waterdrieblad. Door de altijd enthousiaste reporter Sjaak werden de deelnemers omgeroepen om in de kano’s plaats te nemen. Er werd gestreden in 3 categorieën: 6 en 7 jaar, 8 en 9 jaar en 10 tot en met 12 jaar.

De zeer fanatieke kanovaarders gingen steeds snel van start, soms zelfs zo fanatiek dat de tegenstander in het riet werd gevaren. Natuurlijk was daarbij geen opzet in het spel. Iedereen die meedeed, wist namelijk dat er leuke cadeaubonnen te winnen waren die bij Marian de Visser ingewisseld konden worden. Er was zelfs een deelneemster die zo hard en fanatiek roeide dat haar kano omsloeg. Met een grote glimlach klom zij uit de sloot.

Nieuw was dit jaar het darten. Het darten vond plaats met een mega groot opblaas dartbord. Met klittenband pijlen werd zeer fanatiek gegooid. De nieuwe ‘Barney’s ’ en ’Van Gerwens’ komen in de toekomst misschien wel uit Nootdorp.

Kinderen die niet wilden meedoen aan de wedstrijden, konden buikschuiven of vrij kanovaren.

De ene buikschuif was natuurlijk nog spectaculairder en harder dan de ander.

Ondanks de matige weersvoorspellingen, zat het weer zat mee, kon gewoon niet beter!

Voor alle kinderen was er een bekertje limonade en een lekker snoepje.

Onder luid applaus deelde Sjaak de cadeaubonnen uit aan de prijswinnaars. Voor iedereen die mee had gedaan, was er nog een muntje voor de botsauto’s.

De uitslagen

Kanovaren:

6 en 7 jaar

1. Dairenzio Pinas
  2. Nena Hendriks

8 en 9 jaar

1. Rens Franken
  2. Nick Buitelaar

10 tot en met 12 jaar

1. Isabel Buitelaar
  2. Sam van Beek

Darten: