Verslag Dartkampioenschap 2018

Laurens van Putten Nootdorps dartkampioen 2018

Op woensdagavond 8 augustus is Laurens van Putten Nootdorps Dartkampioen 2018 geworden. In de grote tent op het Kermisterrein aan de Dobbeplas werd door 39 darters gestreden om de felbegeerde titel. Even na zeven werden de eerste darts gegooid en rond de klok van elf was de nieuwe Dartkampioen bekend.

Eerst werden alle darters ingedeeld in poules en de nummers 1 en 2 plaatsten zich voor de winnaarsronde en de overige plaatsen zich voor de verliezersronde. In de winnaars- en verliezers ronde was verder het knock-out systeem. Als er soms een goede score of finish gegooid werd lieten de darters, net zoals op televisie, van zich spreken in woord en gebaar. Als er een belangrijke finish werd gemist was de teleurstelling groot.

De finale van de winnaarsronde leek in eerste instantie een walk-over te worden voor Laurens van Putten, al snel kwam hij op een 4-0 voorsprong bij een best-of-9, maar tegenstander Stefan Peschel kwam als een oude dieseltrein op gang en kwam in een spannende partij terug tot 4-3 maar toen trok van Putten toch aan het langste eind en gooide de achtste leg uit en won zodoende met 5-3. In de finale van de verliezersronde stonden twee eerdere kampioenen tegen elkaar Henk Logger (2015) en Ferry Pronk (2008) maakte er ook een spannende partij van maar Logger was met 4-2 sterker dan Pronk die voor de tweede keer op rij verwezen werd naar de tweede plaats van de verliezersronde.

© SdH

De uitslagen:

Winnaarsronde:

  1. Laurens van Putten
  2. Stefan Peschel
  3. Martin Lamers

Verliezersronde:

  1. Henk Logger
  2. Ferry Pronk
  3. Remco Zeegers

Hoogste score: Ton Bolleboom 2x180

Hoogste finish: Cor van Haaster 136

DART 7001 

 

De prijswinnaars (foto 7001): (vlnr) Ton Bolleboom, Martin Lamers, Stefan Peschel, Laurens van Putten, Henk Logger, Cor van Haaster, Ferry Pronk, Remco Zeegers.

 


Hoofdsponsor

Logo Mn Broer

Sponsor (materialen en support)

Harry Wubben 2   Mol4Media 2

 Nootdorp NU 2 VenrooijBouw