VERSLAG DARTSKAMPIOENSCHAP 2022

Benjamin van Erven Nootdorps Dartkampioen 2022

Op 10 augustus is Benjamin van Erven de nieuwe Nootdorps dartkampioen 2022 geworden. Na twee Corona jaren mocht het Nootdorps Kampioenschap darten weer gespeeld worden in de grote tent op het kermisterrein aan de Dobbeplas en werd door sterk deelnemersveld gestreden om de felbegeerde titel. Even na zeven werden de eerste pijlen gegooid en even over de klok van elf was de vacante titel Dartkampioen bekend.

Na het aanmelden werd de indeling in 13 poules van 4 darters bekend gemaakt en de eerste pijlen werden in het bord geprikt om de eerste schifting te maken voor de winnaars- en verliezersronde. Opvallend was dat dit jaar veel debutanten zich hadden aangemeld om mee te dingen naar de titel Nootdorps Kampioen. Al snel werden de eerste maximale scores doorgegeven en een hoge finish genoteerd.

Na de poule wedstrijden begonnen de knock-out wedstrijden en werden sommige darters al snel een illusie armer als de volgende ronde niet gehaald werd en was voor hen het toernooi ten einde. Naar mate het toernooi vordert worden de wedstrijden spannender en spannender.

De finale van de verliezersronde ging tussen debutant Richard Hooijdonk en mede-organisator Cor van Haaster waarbij van Haaster de eer moest laten aan Hooijdonk. De wedstrijd om de 3e/4e plaats ging tussen Roland Kranendonk en Levi Lansbergen waarin de eerstgenoemde de derde plaats pakte.

In de finale van de winnaarsronde nam debutant Jeroen Hoving het op tegen oud-kampioen Benjamin van Erven waarin van Erven zijn titel van 2016 prolongeerde.  De wedstrijd om de 3e/4e plaats in de winnaarsronde ging tussen Jeffrey van der Meer en Gert van Rooijen waarin van Rooijen duidelijk door het ijs zakte en van der Meer met een eenvoudige overwinning de derde plaats pakte.

©SdH

De uitslagen

Winnaarsronde:

  1. Benjamin van Erven
  2. Jeroen Hoving
  3. Jeffrey van der Meer

Verliezersronde:

  1. Richard Hooijdonk
  2. Cor van Haaster
  3. Roland Kranendonk

Hoogte score: Benjamin van Erven 4x180

Hoogste finish: Erwin Immers 134

IMG 9600   IMG 9603

IMG 9604 IMG 9605

(achter vlnr) Jeffrey van der Meer, Benjamin van Erven, Cor van Haaster, Erwin Immers, Roland Kranendonk
(voor vlnr) Jeroen Hoving, Richard Hooijdonk

De Winnaars van 2022