Koningsdag 2019

Koningsdag op 27 april wordt elk jaar uitbundig gevierd in Nootdorp.
Het veilige gezellige, dorpse karakter blijkt de mensen aan te spreken. Heel vaak is het prachtig weer en lijkt het wel of dan de lente echt is losgebarsten.

Opening en sluiting op de Pinksterbloem
De dag wordt om 10:30 uur geopend door burgemeester Ravestein en Kees van Dorp, voorzitter van de Nootdorpse Oranjevereniging. Het feest zal doorgaan tot 18:30 uur.

Programma 2019
10:30 - 10:40 uur Opening van Koningsdag op het grote podium door burgemeester Ravestein
en OVN-voorzitter Kees van Dorp
10:30 - 11:30 uur  Koffie, thee, limonade en Oranjebitter
10:40 - 17:00 uur Springkussens
10:40 - 16:00 uur Kinderkleedjesmarkt
10:40 - 16:00 uur Activiteiten door de Bevers van Scouting Nootdorp
11:00 - einde toernooi Pannavoetbal (inschrijven van 10.15 tot 10.45 uur)
11:00 - 16:00 uur  Schminken
11:00 - 16:00 uur Over het water lopen van de vijver
11:00 - 16:00 uur  Kids Art Factory : spelen en knutselen
Klein podium
11:30 - 16:00 uur  Afwisselend poppenkast en muziek

Groot podium
10:30 - 10:40 uur   Opening van Koningsdag op het grote podium door burgemeester Ravestein
en OVN-voorzitter Kees van Dorp
10:40 - 11:30 uur Koffieconcert Harmonie Nootdorp (voor het podium)
11:30 - 12:45 uur  Shantykoor "Schiehaven" uit Pijnacker
12:45 - 13:05 uur DJ Marsie
13:05 - 15:00 uur Programma wordt later bekend gemaakt
15:00 - 18:30 uur  Band, afgewisseld met DJ Marsie
DJ Marsie draagt zorg voor de invulling van de ombouwblokjes op het grote podium.

Diverse activiteiten op het evenemententerrein

Ook dit jaar is er de sportieve strijd om de Panna Voetbal Trofee. Je kunt je ter plekke (tot 10.45 uur) inschrijven voor de verschillende leeftijdscategorieën.
Vanaf circa 11:30 uur is er poppenkast op het kleine podium. Er zijn maar liefst 4 voorstellingen op de halve uren.
Op het water van de vijver langs de Kievitsbloem is het mogelijk om in ballen over het water te lopen.
Scouting Nootdorp bouwt een activiteitenparcours op, waarover onder begeleiding kinderen zich kunnen vermaken.
Op het grote speelveld staat een tent met de Kids Art Factory. Hier kan onder begeleiding worden geknutseld en gespeeld door de kleine bezoekertjes.

Horeca

De horeca gaat direct na de opening open en zorgt ervoor dat u wat lekkers kunt drinken en eten.
Het eerste uur na de opening zijn de koffie, thee, oranje limonade en Oranje Bitter gratis zolang de voorraad strekt. Voor het biertje, wijntje en frisje gelden normale prijzen.
Op het grasveld staan de kramen met de poffertjes, suikerspinnen, hamburgers, worsten en saté. Ook is dit jaar weer IJssalon Donna aanwezig voor lekker schepijs.
Wees er snel bij, want op is op.

Iets verloren of gevonden?
Het centrale punt voor verloren voorwerpen of verdwaalde kinderen brengen of opgeven is de organisatietent op het horecaplein.

Enkele regels:

• Het terrein wordt vanaf 06:30 uur afgesloten voor autoverkeer. Hierna is geen autoverkeer meer mogelijk.
  • Parkeerplaatsen binnen het terrein worden gebruikt om activiteiten op uit te voeren.
  • Parkeren binnen het terrein is niet toegestaan vanaf de dag daarvoor (26 april) 20:00 uur.
  • Kom dus liever te voet of op de fiets.Gebruik van de springkussens en andere attracties op het terrein gebeuren voor eigen risico.
  • Het is niet nodig om je vooraf in te schrijven voor de kinderkleedjesmarkt.
  • Neerleggen van kleedjes en te verkopen zaken kan vanaf 08:00 uur.
  • Geen verkoop van eten of drank anders dan door de vereniging. (De vergunning staat dit niet toe.)
  • Geen commerciëel handelen op de kinderrommelmarkt. (De vergunning staat dit niet toe.)
  • Houdt u aan de NIX<18 regels. Geen alcohol voor de jeugd.
  • Wees zelf ook verstandig met alcohol. Er lopen BOA’s rond die u kunnen beboeten!
  • Geen fietsen aan de hekken. De brandweer en ambulance moeten er altijd door kunnen.

Vrijwilligers
Meehelpen als vrijwilliger is altijd mogelijk. Hier kunt u meer informatie vinden en uzelf opgeven.

Afsluitingen en parkeerplaatsen binnen het terrein
Om het terrein veilig te houden en autoverkeer te weren, zijn er aan aantal afsluitingen die vanaf 07:00 uur worden geplaatst.
Het is dus niet toegestaan om over het feestterrein te rijden, ook niet voor de kinderkleedjesmarkt. Dit is het beste voor de veiligheid van iedereen. Dank voor uw begrip.