Verslag Dartkampioenschap 2019

Jim van der Plas Nootdorps dartkampioen 2019

Woensdagavond 7 augustus is Jim van der Plas de nieuwe Nootdorps dartkampioen 2019 geworden. In de tent op het kermisterrein aan de Dobbeplas werd op een sterk deelnemersveld gestreden om de felbegeerde titel. Even na zeven werden de eerste pijlen gegooid en rond de klok van elf was de vacante titel Dartkampioen bekend.

Na het aanmelden werd de indeling in 12 poules van 4 darters bekend gemaakt en de eerste pijlen werden in het bord geprikt om de eerste schifting te maken voor de winnaars- en verliezersronde. Al snel werden de eerste maximale scores doorgegeven en een hoge finish genoteerd.

Na de poule wedstrijden begonnen de knock-out wedstrijden en werden sommige darters al snel een illusie armer als de volgende ronde niet gehaald werd en was voor hen het toernooi ten einde. Naar mate het toernooi vordert worden de wedstrijden spannender en spannender.

Na de knock-out wedstrijden en voor de finale wedstrijden moesten 4 darters bullen voor de hoogste score. Deze darters hadden alle vier 2x de maximale score gehaald en moest 1 winnaar aangewezen worden. Hierbij was Benjamin van Erven het meest trefzeker om de bull een aantal malen te raken.

De finale wedstrijden begonnen allemaal tegelijkertijd. Met in de finale van de verliezersronde de enige vrouwelijke dartster Monique Schutte die het opnam tegen debutant Buddy van den Bergh en deze moest het onderspit delven.

In de finale van de winnaarsronde nam debutant Jim van der Plas het op tegen Menno Nieuwenbroek die twee jaar geleden ook in de finale stond en toen Donny van Oijen (2017) voor moest laten gaan en deze keer was Jim van der Plas met 5-3 opnieuw te sterk voor Nieuwenbroek. De wedstrijd om de 3e/4e plaats in de winnaarsronde was een clash tussen voormalig kampioenen Benjamin van Erven (2016) en Ferry Pronk (2008) met een opmerkelijk laatste leg. Bij een bouncher brak bij Benjarmin van Erven de punt van een dart af. Met een reserve pijl gooide hij in de volgende beurt zijn laatste dubbel uit en pakte zo zijn derde plaats.