Dartskampioenschap 2023

Op woensdagavond 9 augustus organiseert de Oranjevereniging Nootdorp het Nootdorps dartskampioenschap in de grote tent op het feestterrein aan de Dobbeplas.

Vanaf 19.00 uur (aanwezig zijn om 18.30 uur) tot ca. 0.00 uur zullen de pijltjeswerpers hun krachten meten.

De spelvorm is 501, waarbij we steeds de ‘best of 3’ zullen spelen. Ook dit jaar zijn er weer leuke prijzen te winnen.
Drie voor de winnaarspoule, drie voor de verliezerspoule, één voor de hoogste score en één voor de hoogste finish.

Wie gaat er dit jaar met de eer strijken? Wie wordt de opvolger van Benjamin van Erven, onze huidige kampioen?

De inschrijving voor het Dart toernooi zal later dit jaar starten. Blijf de website in de gaten houden om je in te schrijven.

Adres van het kermisterrein

Het adres van het kermisterrein is op de schaatsbaan aan de Oudeweg (huisnummer Schaatsclub 74), Nootdorp.
Zie in Google Maps Kermisterrein Nootdorp.

 

    

VERSLAG DARTSKAMPIOENSCHAP 2022

Benjamin van Erven Nootdorps Dartkampioen 2022

Op 10 augustus is Benjamin van Erven de nieuwe Nootdorps dartkampioen 2022 geworden. Na twee Corona jaren mocht het Nootdorps Kampioenschap darten weer gespeeld worden in de grote tent op het kermisterrein aan de Dobbeplas en werd door sterk deelnemersveld gestreden om de felbegeerde titel. Even na zeven werden de eerste pijlen gegooid en even over de klok van elf was de vacante titel Dartkampioen bekend.

Na het aanmelden werd de indeling in 13 poules van 4 darters bekend gemaakt en de eerste pijlen werden in het bord geprikt om de eerste schifting te maken voor de winnaars- en verliezersronde. Opvallend was dat dit jaar veel debutanten zich hadden aangemeld om mee te dingen naar de titel Nootdorps Kampioen. Al snel werden de eerste maximale scores doorgegeven en een hoge finish genoteerd.

Na de poule wedstrijden begonnen de knock-out wedstrijden en werden sommige darters al snel een illusie armer als de volgende ronde niet gehaald werd en was voor hen het toernooi ten einde. Naar mate het toernooi vordert worden de wedstrijden spannender en spannender.

De finale van de verliezersronde ging tussen debutant Richard Hooijdonk en mede-organisator Cor van Haaster waarbij van Haaster de eer moest laten aan Hooijdonk. De wedstrijd om de 3e/4e plaats ging tussen Roland Kranendonk en Levi Lansbergen waarin de eerstgenoemde de derde plaats pakte.

In de finale van de winnaarsronde nam debutant Jeroen Hoving het op tegen oud-kampioen Benjamin van Erven waarin van Erven zijn titel van 2016 prolongeerde.  De wedstrijd om de 3e/4e plaats in de winnaarsronde ging tussen Jeffrey van der Meer en Gert van Rooijen waarin van Rooijen duidelijk door het ijs zakte en van der Meer met een eenvoudige overwinning de derde plaats pakte.

©SdH

De uitslagen

Winnaarsronde:

 1. Benjamin van Erven
 2. Jeroen Hoving
 3. Jeffrey van der Meer

Verliezersronde:

 1. Richard Hooijdonk
 2. Cor van Haaster
 3. Roland Kranendonk

Hoogte score: Benjamin van Erven 4x180

Hoogste finish: Erwin Immers 134

IMG 9600   IMG 9603

IMG 9604 IMG 9605

(achter vlnr) Jeffrey van der Meer, Benjamin van Erven, Cor van Haaster, Erwin Immers, Roland Kranendonk
(voor vlnr) Jeroen Hoving, Richard Hooijdonk

De Winnaars van 2022

 

Verslag Dartkampioenschap 2019

Jim van der Plas Nootdorps dartkampioen 2019

Woensdagavond 7 augustus is Jim van der Plas de nieuwe Nootdorps dartkampioen 2019 geworden. In de tent op het kermisterrein aan de Dobbeplas werd op een sterk deelnemersveld gestreden om de felbegeerde titel. Even na zeven werden de eerste pijlen gegooid en rond de klok van elf was de vacante titel Dartkampioen bekend.

Na het aanmelden werd de indeling in 12 poules van 4 darters bekend gemaakt en de eerste pijlen werden in het bord geprikt om de eerste schifting te maken voor de winnaars- en verliezersronde. Al snel werden de eerste maximale scores doorgegeven en een hoge finish genoteerd.

Na de poule wedstrijden begonnen de knock-out wedstrijden en werden sommige darters al snel een illusie armer als de volgende ronde niet gehaald werd en was voor hen het toernooi ten einde. Naar mate het toernooi vordert worden de wedstrijden spannender en spannender.

Na de knock-out wedstrijden en voor de finale wedstrijden moesten 4 darters bullen voor de hoogste score. Deze darters hadden alle vier 2x de maximale score gehaald en moest 1 winnaar aangewezen worden. Hierbij was Benjamin van Erven het meest trefzeker om de bull een aantal malen te raken.

De finale wedstrijden begonnen allemaal tegelijkertijd. Met in de finale van de verliezersronde de enige vrouwelijke dartster Monique Schutte die het opnam tegen debutant Buddy van den Bergh en deze moest het onderspit delven.

In de finale van de winnaarsronde nam debutant Jim van der Plas het op tegen Menno Nieuwenbroek die twee jaar geleden ook in de finale stond en toen Donny van Oijen (2017) voor moest laten gaan en deze keer was Jim van der Plas met 5-3 opnieuw te sterk voor Nieuwenbroek. De wedstrijd om de 3e/4e plaats in de winnaarsronde was een clash tussen voormalig kampioenen Benjamin van Erven (2016) en Ferry Pronk (2008) met een opmerkelijk laatste leg. Bij een bouncher brak bij Benjarmin van Erven de punt van een dart af. Met een reserve pijl gooide hij in de volgende beurt zijn laatste dubbel uit en pakte zo zijn derde plaats.

©SdH

De uitslagen

Winnaarsronde:

 1. Jim van der Plas
 2. Menno Nieuwenbroek
 3. Benjamin van Erven

Verliezersronde:

 1. Monique Schutte
 2. Buddy van den Bergh
 3. Jan Tjeerdsma

Hoogste score: Benjamin van Erven 2x180 (na bullen)

Hoogste finish: Martin Lamers 128

 

DART 1244 klein

Foto_1244: (vlnr) Benjamin van Erven, Buddy van den Bergh, Menno Nieuwenbroek, Jan Tjeerdsma, Monique Schutte, Jim van der Plas, Martin Lamers.

DART 1240 klein     DART 1236 klein

 

 

Hoofdsponsor

Logo Mn Broer

Sponsor (materialen en support)

Harry Wubben 2   Mol4Media 2

 Nootdorp NU 2 VenrooijBouw