Koningsdag 2024

Koningsdag op 27 april wordt elk jaar uitbundig gevierd in Nootdorp.
Het veilige gezellige, dorpse karakter blijkt de mensen aan te spreken. Heel vaak is het prachtig weer en lijkt het wel of dan de lente echt is losgebarsten.

Het evenemententerrein, waar de Koningsdag wordt gevierd, is aan de Pinksterbloem (terras met Podium), Wolverlei (ingang Speeltuin) en langs de straten Zwanebloem, Kaardebol, Kievitsbloem, Orchidee en Waterdrieblad, met als middelpunt de vijver en de speeltuin.

Terrein overzicht

Voor een link naar Google Maps : klik hier

Opening en sluiting op de Pinksterbloem
De dag wordt om 10:30 uur geopend door burgemeester Björn Lugthart en Kees van Dorp, voorzitter van de Nootdorpse Oranjevereniging.
Het feest zal doorgaan tot 18:30 uur.  

Programma Koningsdag 2024

10:30 - 10:40 uur

Opening van Koningsdag op het grote podium

10:30 - 11:30 uur 

Koffie, thee, limonade en Oranjebitter

10:40 - 17:00 uur

Springkussens

10:40 - 16:00 uur

Kinderkleedjesmarkt

10:40 - 16:00 uur

Scouting Nootdorp - Pontonbrug over de sloot

10:15 - 10:45 uur

Inschrijven Nootdorps Pannavoetbaltoernooi

11:00 - einde toernooi

Nootdorps Pannavoetbaltoernooi

11:00 - 16:00 uur 

Kids Art Factory : spelen en knutselen, mini golf

11:00 - 16:00 uur

Waterballen lopen op de sloot en vijver

13:00 - 16:00 uur

Jetski demonstraties door Jessie Verheij

   

Grote podium - Pinksterbloem / Margriet

10:30 - 10:40 uur  

Opening van Koningsdag

10:40 - 11:30 uur

Koffieconcert Harmonie Nootdorp (voor het podium)

11:30 - 12:45 uur 

Shantykoor "Schiehaven" uit Pijnacker

13:00 - 13:20 uur

Twirlteam Surprise {voor het podium}

13.20 –15.00 uur

DJ Chester, verrassingsprogramma

15:00 –17:45 uur 

Coverband Escape afgewisseld door DJ Chester

17:45 - 18:30 uur 

Afsluiting door DJ Chester

 

 

Kleine podium - Wolverlei

11:30 - 16:00 uur 

Poppenkast (11:30 uur, 12:30 uur, 13:30 uur, 14:30 uur)

 

Nootdorp maakt zich op voor gezellige Koningsdag 2024

Na een succesvolle editie in 2023 staan wij in de startblokken om er samen met jullie ook dit jaar weer een mooi Koningsfeest van te maken.
Dit jaar zal Koningsdag plaatsvinden op zaterdag 27 april op het speciale evenemententerrein rond de speeltuin aan de Wolverlei in de wijk “Achter het Raadhuis”.
We pakken weer uit met een gevarieerd programma voor jong en oud!

De bekende onderdelen van de Nootdorpse Koningsdag zullen niet ontbreken: de kinderkleedjesmarkt, springkussens, poppenkast, Pannavoetbaltoernooi, eten en drinken, optredens door Harmonie Nootdorp en Shantykoor “Schiehaven”. Ook Scouting Nootdorp zal weer van de partij zijn.

Voor de kinderkleedjesmarkt is het niet nodig om je op te geven. Iedereen kan zelf een plekje vinden op het terrein, wanneer de breedte van de kleedjes niet groter is dan 3 meter.
Het neerleggen van de kleedjes mag aan de Kievitsbloem, Kaardebol, Zwanebloem, Wolverlei en Orchidee.

Ook dit jaar zullen bewoners van verzorgingshuis Veenhage worden opgehaald en naar het evenemententerrein worden gebracht om het evenement te kunnen bezoeken, tijdens de wandeling worden zij vergezeld door het Nootdorpse draaiorgel Willem Parel.

Het podiumprogramma zal worden gevuld door Coverband Escape en DJ Chester.
Twirlteam Surprise zal aanwezig zijn en jullie trakteren op een leuke demonstratie waarin ze hun mooiste kunstjes laten zien.

JetSki Demonstraties op de vijver : 13:00 - 16:30 uur

Jetski Jessie
Dit jaar zullen er een aantal spectaculaire Jet Ski demonstraties door Jessi Verheij te zien zijn op de grote vijver.
Jessi is de eerste vrouwelijke jetskister van Nederland die is doorgedrongen tot de internationale top.
Tevens is zij de eerste vrouwelijke jetskister die backflips liet zien in competitie verband. Deze truc zal op Koningsdag zeker voorbij komen.
Kom kijken naar dit enorme spektakel!
De exacte tijden van de demonstraties worden nog bekend gemaakt.

Sport, spel en kleedjes
Al vanaf 8.30 uur zijn de kinderen welkom met hun kleedje en koopwaar om het allerbeste plekje uit te zoeken op de kinderrommelmarkt, die zich uitstrekt over de Wolverlei, Pinksterbloem en langs de oevers rondom de vijver. (alleen toegestaan: Wolverlei, Zwanebloem, Zonnedauw, Kaardebol, Kievitsbloem en Orchidee).
Je hoeft je van tevoren niet op te geven, je mag zelf een plekje uitzoeken waarbij de kleedjes niet breder zijn dan 3 meter.

Direct na de opening mag de verkoop beginnen. Houd er rekening mee dat verkoop van eten en drinken niet is toegestaan (ook niet vanuit een tuin). Dit geldt ook voor commerciële verkoop.

Op het terrein liggen langs het Waterdrieblad en in de speeltuin een aantal springkussens voor jong en oud.

Spring Waterdrieblad

En wat te denken van het Nootdorpse Pannavoetbaltoernooi?
De strijd om de Pannavoetbaltrofee is in een aantal jaren uitgegroeid tot een evenement waar veel nootdorpse jongens en meisjes naar uitkijken. Ook dit jaar zijn er diverse leeftijdscategorieën waarvoor je je op Koningsdag zelf kunt aanmelden (zie programma).

De Kids Art Factory is er ook weer bij. Dit is een grote tent waar kan worden gespeeld, met diverse spellen, en ook kan worden geknutseld. Ook zit ons enthousiaste schmink team klaar om de kinderen prachtig te schminken.
Voor een potje minigolf kun je terecht in de speeltuin.

Scouting Nootdorp is aanwezig met een speciale pontonbrug over de sloot. Voorzichtig erover om droog aan de overkant te komen!
Spectaculair wordt het wanneer je over water kunt lopen op de vijver. Er liggen heuse waterballen klaar, waarin kinderen dit kunnen ervaren.
Blijf jij overeind, terwijl je in de ballen loopt? Succes gegarandeerd.

De klnderpoppenkast is aan de Wolverlei en is 4 keer te bekijken, 11:30 uur, 12:30 uur, 13:30 uur en 14:30 uur.

Programma op en rond het hoofdpodium
De opening zal om 10.30 uur gedaan worden door voorzitter Kees van Dorp en Burgemeester Björn Lugthart.
Direct erna zal Harmonie Nootdorp het programma vervolgen met het traditionele koffieconcert.
Voor iedereen is er gratis koffie, thee, limonade en Oranjebitter.

Na de Harmonie volgt een optreden van het Shantykoor Schiehaven, gevolgd door een Twirl-demonstratie van Twirlteam Surprise uit Pijnacker.

Aansluitend start het middagprogramma met DJ Chester en de waanzinnige Coverband Escape.

Op Koningsdag is er in Nootdorp dit jaar één DJ die ervoor zorgt dat het feest tot Koninklijke hoogte stijgt. DJ Chester is, na vorig jaar te hebben gedraaid tijdens NootPoP, terug op ons podium.
Met zijn unieke mix van de beste meezingers en dans hits zal hij jullie dit jaar op royale wijze bedienen en er een Koningsdag van maken als nooit te voren!

De hoofdact van deze middag : Coverband Escape.

Coverband Escape landscape

Coverband Escape is een moderne en energieke band met een zeer uitgebreid repertoire van songs uit de jaren 70 en 80 maar ook hits uit de actuele top 40 spelen zij vol enthousiasme.
Alles gepassioneerd en bovenal professioneel gebracht door 2 enthousiaste muzikanten en een fantastische zangeres.
De drie bandleden zijn naast instrumentalisten ook solo vocalisten waardoor er een constante afwisseling is van stemgeluid en ieder nummer authentiek benaderd kan worden.
Dat wordt genieten geblazen. Kom allen kijken en luisteren!

◆ Eten en drinken

Tijdens Koningsdag kun je genieten van een lekker hapje en drankje. Koffie, thee, frisdrank, wijn of een lekker koud getapt biertje, onze vrijwilligers staan voor je klaar achter de bar.
Bedenk wel; het blijft alleen feest als iedereen verantwoordelijk om gaat met alcohol. NIX18 is de norm. Lekkere trek gekregen? Kom dan genieten van een heerlijke hotdog, hamburger of portie saté. Ook aan onze jongste gasten is gedacht: zij kunnen gaan smullen van een suikerspin, popcorn, poffertjes of een heerlijk ijsje.

◆ Veiligheid

Net als andere jaren vraagt de organisatie speciaal aandacht voor de veiligheid van bezoekers en vrijwilligers. Het terrein moet goed bereikbaar blijven voor alle hulpdiensten in geval van een calamiteit (brand, ongeval of medische noodzaak). Het evenemententerrein wordt voor ieders veiligheid afgezet met hekken, zodat er een wandelgebied ontstaat waar iedereen veilig rond kan lopen. Ieder jaar wordt de ruimte voor de hekken ‘tijdelijk‘ gebruikt als parkeerplaats door ouders die spullen willen uitladen voor de kinderrommelmarkt. Deze situatie levert gevaar op in geval van een calamiteit. Parkeer daar dus geen auto of fiets! Ook niet heel eventjes. De organisatie zal je daarom aanspreken indien je parkeert op een plaats die, uit veiligheidsoverwegingen, vrij moet blijven. Wij verzoeken je hieraan gehoor te geven en niet boos te worden op vrijwilligers die handelen in het veiligheidsbelang van jou en jouw kinderen.